Nivel complexitate:
"Trois Chocolats", cunoscut și sub numele de Triple Chocolate Cake, este un desert clasic care a câștigat popularitate de-a lungul anilor.
În mod obișnuit, tortul este format din trei straturi de mousse, fiecare fiind realizat cu un tip diferit de ciocolată: ciocolată neagră, ciocolată cu lapte și ciocolată albă.
Mousse-ul în sine este un desert clasic francez cu o istorie care datează de câteva secole. Bucătarul-șef elvețian Charles Fazi este recunoscut pentru crearea celei mai simple forme de mousse, constând în albușuri de ou bătut și ciocolată, ca un răsfăț pentru Ludovic al XVI-lea. Termenul de "mousse de ciocolată" a fost inventat ulterior de Chef pâtissier Menon în 1755, folosit și pentru a descrie spuma de deasupra unei băuturi de ciocolată. În timp, rețeta a evoluat pentru a include gălbenușuri de ou, smântână și zahăr. Mousse-ul de ciocolată în sine a câștigat popularitate la începutul secolului al XX-lea, când ciocolata a devenit mai accesibilă și a fost folosită pe scară largă în deserturi.