Tort Mousse Fistic

Nu uita să te aprovizionezi cu ingredientele cheie ale acestei rețete:

Gama Starfruit: piureuri de fructe cu gust autentic

Gama Pralicrac: pentru o experiență senzorială inedită datorită texturii crocante

Gama Pralirex: intensifică gustul creațiilor

Ciocolata Belcolade: ciocolată de calitate pentru creații spectaculoase în laborator

Modul de preparare

Blatul ,„Dacquoise”

Din albușuri și zahăr formăm o bezea. Într-un vas aparte, unim făina de migdale, zahărul pudră și făina. Adăugăm treptat în bezea ingredientele uscate și amestecăm cu spatula. Transferăm aluatul în poș cu dui drept (d=10 cm), facem un cerc cu diametrul de 16 cm si presărăm la suprafata migdale maruntite. Coacem T=170°C timp de 5 min. Înainte de asamblare, blatul se acoperă cu Blanc Pralicrac.


Mousse cu fistic
Laptele, zahărul și amidonul se unesc, se aduc până la punctul de fierbere și se amestecă continuu 30 de sec. Adăugăm masa de gelatină și ciocolata. Adăugăm pasta de fistic. La final încorporăm frișca semibătută în momentul în care crema a ajuns la temperatura de 34°C.

Confiture cu zmeură și căpșună
Piureurile se încălzesc, adăugăm zahărul cu pectina, fierbem 1 min, luăm de pe foc și adăugăm masa de gelatină. Turnăm în forma cu d=16 cm, lăsăm la congelator.

Glazura oglindă
Apa, zahărul, glucoza, laptele condensat se fierb, până ajung la temperatura de 103°C. Turnăm peste ciocolata alba, adăugăm masa de gelatină și colorantul. Procesăm cu blenderul. Acoperim cu folie alimentară de contact și lăsăm la frigider, pentru 24h.

Tort cu straturi fine și răcoritoare

Nivel complexitate:  

Compoziție tort:

  1. Blatul „Dacquoise”
  2. Pralicrac Almond PatisFrance
  3. Mousse cu fistic
  4. Confiture cu zmeură și căpșună
  5. Glazura oglindă

Asamblarea și finisarea tortului:

  • Blatul dacquoise se decupează (d=16 cm)
  • Se unge cu Pralicrac Almond, se congelează
  • În forma de silicon, turnăm 70% de mousse
  • Așezăm confiture cu zmeură și căpșună
  • Turnăm tot mousse-ul rămas
  • Așezăm blatul cu pralicrac
  • Se acoperă tortul congelat cu glazura oglindă*

*Glazura se încălzește în cuptorul cu microunde, se procesează cu blenderul, se aplică pe produs când acesta a ajunj la temperatura de 30-33°C.