O explozie de gust și eleganță, oferită de cele două ingrediente cheie Carat Decorcrem Amber, o cuvertură moale cu gust de caramelă sărată și culoare aurie și CPT Stabil, crema custard cu textură untoasă și gust delicat de lapte și vanilie.
Într-o cratiță se pune apa, laptele, praful de sare și untul tăiat cuburi. La foc mic, se amestecă ingredientele până se topește untul. Amestecul se aduce rapid la fierbere și se ia de pe foc. Se incorporează făina și se omogenizează bine. Amestecul se întoarce pe foc și se amestecă continuu până se desprinde ușor de pe vas. Aluatul se mixează cu paleta până se răcește ușor. Se adaugă ouăle, pe rând, astfel încât compoziția să rămână omogenă. Aluatul se transfera într-un poș. Ecliarele se pipează de dimensiunea dorită, dui (French Star) de diametru 13 mm. Se coace în cuptor cu vatră timp de 1h la 180/175°C.
Pentru crema custard, se amestecă CPT Stabil cu zahărul și o cantite mică de lapte rece. Laptele rămas se aduce la punctul de fierbere, se adaugă în amestecul de CPT și lapte rece. Compoziția obținută se fierbe 2-3 min, amestecând continuu. Crema se ia de pe foc și se incorporează untul până se obține o textură fermă și uniformă. Crema preparată (fierbinte) se toarnă peste Coverlux Amber topit la 40°C și se omogenizează bine.
Carat Decorcrem Amber se topește la 45°C. Eclairele se glazurează la temperatura de aplicare 35°C.
Nivel complexitate: