Prăjitură Crunch

Ingrediente

2 torturi, d=20x20cm, 24 buc

Umplere și decor:

  • În cadranul 20x20cm, așezăm peliculă alimentară, punem primul blat, însiropăm, încălzim CARAT Supercrem Hazelnut CT Crispy Waffers, nivelăm pe toată suprafața blatului. Lăsăm la congelator pentru 10-15 min.
  • Turnăm tot mousse-ul. Congelăm. Porţionăm prăjiturile dimensiunea 3x10 cm.
  • Acoperim cu glazură crocantă (40°C-45°C), doar părţile laterale. Poşăm deasupra cu dui drept ganache-ul bătut.

Modul de preparare

Blatul
Ouăle se mixează cu zahărul, până când obținem o compoziție stabilă. Făina+praful de copt+cacao se unesc. Laptele cu untul se încălzesc. În compoziția de ouă cernem ingredientele uscate, amestecăm atent cu spatula, la final adăugăm laptele+untul. Turnăm aluatul în 2 forme pătrate cu dimensiunea de 20x20 cm, coacem la temperatura de 170°C pentru 14min.

Sirop
Toate ingredientele se unesc și se fierb timp de 1 min.

Mousse
Laptele se aduce până la punctul de fierbere, se adaugă gelatina hidratată,și se toarnă peste bănuții de ciocolată. Când compoziția a ajuns la 34°C, adăugăm Passionata (semibătută).

Glazura crocantă
Belcolade Selection Lait CT se încălzește până la 45°C, adăugăm ulei de floarea soarelui și Carat Supercrem Hazelnut CT Crispy Nuts(topit), amestecăm.

Ganache bătut
Se hidratează gelatina în apă rece. Se încălzește frişca Passionata(100g) cu siropul de glucoză la 60°-80°C. Dizolvăm în frişca încălzită gelatina hidratată. Între timp, topim ciocolata. Adăugăm la ciocolată, pasta de alune de pădure (Pralirex Noissette). Turnăm amestecul de frișcă încălzită și glucoză peste ciocolată, emulsionămcu blenderul. Adăugăm Passionata(215g) rece și procesăm încă o data cu blenderul.Turnăm ganache-ul într-o tavă plată în strat subțire. Stabilizarea durează 12 ore, apoi se spumează în bolul mixerului cu paleta, până ajunge la o consistență cremoasă.

Prăjitură Crunch

Autor: Puratos Moldova

Noile produse din gama Carat, cu incluziuni crocante aduc o surpriză plăcută în fiecare creație de cofetărie și patiserie. Te provocăm să încerci rețeta noastră!