Tartă cu fistic

De Ziua Îndrăgostiților dă-ți întâlnire cu desertul preferat!

COMPOZIŢIE ȘI DECOR:

Diametrul tartei = 7 cm

  1. Aluat de tarte (Sable) 30g 
  2. Frangipane 15g
  3. Umplutură cu supercrem pistachio 15g
  4. Chocolait cream 25g

30 tarte cu masa de 85 g

Aluat de tarte (SABLE)
Toate ingredientele se amestecă cu paleta, în mixer. Se întinde aluatul până la grosimea de 2 mm, se mulează în forma de tartă. Se coace la 160°C timp de 15 minute.

Frangipane
Mixăm zahărul cu untul(temperatura camerei) împreună. Adăugăm treptat oul și poşăm la jumătate de coacere 15 g de cremă. Aşezăm 2-3 zmeure congelate şi mai continuăm coacerea 8-10 min la 160 °C.

Umplutura cu supercrem pistachio
Untul de cacao și supercrem pistachio se încălzesc în vase aparte și apoi se amestecă împreună. Se toarnă câte 15 g în tarta răcită și se lasă la rece.

Chocolait cream
Încălzim frișca Festippak și laptele , adăugăm gălbenușurile și amestecăm până când temperatura ajunge la 85°C. Adăugăm gelatina hidratată și Carat Coverlux Dark, procesăm cu blenderul. Turnăm în tartă câte 25g, lăsăm la frigider, pentru a se întări.

Love is in the air

Autor: Puratos Moldova

Nivel complexitate:  

Surprinde-ți clienții cu un desert rafinat pe care să-l împartă cu persoana iubită.

Într-o lume plină de arome, fisticul este răspunsul la întrebarea: ce gust are fericirea?