Red Valentine

Ingrediente  

UMPLERE ŞI DECOR

  1. Blat Jaconde
  2. Strat crocant
  3. Inserţie zmeură
  4. Mousse alb
  5. Glazură pentru acoperire

În forma de silicon turnăm mousse-ul alb, introducem inserţia de zmeură congelată, turnăm restul mousse-ului și aşezăm blatul stratificat cu strat crocant. Congelăm. Acoperim prăjiturile congelate cu glazură. Decorăm.

Metoda de lucru

Blatul ,,Jaconde”
Ouăle se mixează cu zahărul pudră și făina de migdale (10-15 min), la viteză mare. Topim untul, introducem în masa de ouă, apoi făina cernută. Aparte, din allbuşuri formăm o bezea și o încorporăm în 2-3 prize, amestecând atent cu spatula. Turnăm aluatul pe tavă coacem T=190-200°C, 8-10 min.

Strat crocant
Crema se încălzeşte, pentru o aplicare mai uşoară. Și se întinde (5-8g) pe blatul copt şi decupat sub formă de inimă.

Inserția de zmeură
Piureul de zmeură se încălzeşte, la foc mediu, se adaugă zahărul preventiv amestecat cu pectina. Fierbem compoziţia timp de 1 min, apoi turnăm în sfere mici (d=3 cm), congelăm.

Mousse de ciocolată albă
Se hidratează gelatina în apă rece. Laptele se aduce până la punctul de fierbere. Se adaugă gelatina hidratată. Se toarnă peste ciocolată. Se lasă 2-3 min să se topească ciocolata, apoi se adaugă mascarponele (la temperatura camerei) se procesează cu blenderul, se lasă să se răcească până la 32-34°C. Se mixează frişca Passionata (avem nevoie consistența semi-bătută), apoi se încorporează în amestecul de ciocolată şi mascarpone. Se utilizează imediat.

Glazura de acoperire
Mirroir Glassage Neutra se încălzește până la 30-35°C , se adaugă colorant şi se procesează cu blenderul. Se aplică pe produsul bine congelat!

Love is in the air

Autor: Puratos Moldova

Un desert tematic delicios cu ciocolată și zmeură pentru ocazii precum Ziua Îndrăgostiților sau Ziua Mamei.