Choux Christmas Tree

Ingrediente

COMPOZIŢIA ŞI DECORUL

  1. Aluat fărâmicioS
  2. Choux
  3. Crema ganache
  4. Umplutură de vişină

Fiecare choux se umple cu cremă ganache(30g), apoi cu umplutură de vişină (10g). Lasăm la rece pentru minim 30 min. Punem la baza bradului cercul din aluat fărâmicios şi lipim fiecare choux cu ciocolată sau glazură între ele, formând astfel bradul.

Decorăm cu bezele și steluţe din aluat fărâmicios.

Modul de preparare

Aluat opărit
Într-un vas se amestecă apa, laptele, untul, sarea și zahărul. Se pun la foc mediu și se aduce până la fierbere. Adăugăm toată făina și amestecăm intens, la foc mediu. Luăm de pe foc, transferăm în bolul mixerului, mixăm la viteză mică, introducem treptat oul. Aluatul se transferă într-un vas și se lasă la rece 12 h. Pe un covoraș perforat, posăm fiecare choux( (d=3 cm).

Craquelin
Mixăm toate ingredientele în cuva mixerului cu paleta, întindem între 2 foi de pergament (grosimea=1mm). Lăsăm la rece. Decupăm cercuri (d=3,5 cm). Aşezăm pe choux și coacem la temperatura 160°C, 15 min, cu ventilația închisă, apoi 30-35 min cu ventilația deschisă.

Crema ganache
Fierbem 150g frişcă Passionata împreună cu glucoza, adăugăm gelatina, apoi Belcolade Selection Blanc CT. Procesăm cu blenderul, unim cu 470g Passionata. Lăsăm pentru stabilizare 12-24 h. Mixăm cu paleta, la viteză medie. Transferăm crema ganache într-un poş.

Umplutura de vişină
Transferăm umplutura de vişină într-un poş.

Aluatul fărâmicios
Adăugăm în cuva mixerului ingredientele uscate, adăugăm untul rece (tăiat cubuleţe). La final adăugăm oul. Întindem între 2 foi (grosimea 2-3mm). Răcim aluatul minimum 1 oră, la frigider. Lăsăm la congelator 30 min. Decupăm un cerc cu diametru 10 cm din restul aluatului forme de steluţe pentru decorul bradului. Se coace la T=160°C timp de 10-12 min.

Choux Christmas Tree

Autor: Puratos Moldova

Nivel complexitate:  

Choux Christmas Tree – desertul rafinat și spectaculos pentru sărbători, perfect pentru a îmbogăți vitrinele cu un decor festiv și elegant.