Prăjitură cu fistic

COMPOZIŢIE ŞI DECOR:

  1. Blat Dacquoise cu fistic
  2. Inserţie zmeură
  3. Mousse cu fistic
  4. Glazură cu fistic

Eliminăm tortul din cadran, porţionăm prăjiturile congelate la dimensiunea 3x8cm.

Modul de preparare

Dacquoise cu fistic
Unim făină de migdale cu zahărul pudră. Mixăm albuşurile cu zahărul cristal. Adăugăm ingredientele uscate în bezea,apoi Pralirex Pistachio. Atent amestecăm. Transferăm aluatul într-un cadran 40x30cm, presărăm deasupra fisticul mărunţit. Coacem la T=165°C, timp de 18 min.

Inserţie de zmeură
Se încălzeşte Starfruit Raspberry, se adaugă pectina împreună cu zahărul, sub formă de ploaie. Se continuă fierberea minim 2 minute. Se adaugă sarea de lămâie, se amestecă bine. Turnăm inserţia peste blat. Congelăm.

Mousse din fistic
Fierbem laptele apoi adăugăm gălbenușurile și se fierb până la 85°C. Se toarnă compoziția peste Belcolade Selection Blanc CT și Carat Supercrem Pisatchio, adăugăm gelatina hidratată. Când compoziția ajunge la 34”C se încorporează frișca semibătută (Passionata). Turnăm mousse-ul peste inserţia de zmeură. Congelăm.

Glazură cu fistic
Încălzim Passionata, adăugăm peste CARAT Supercrem Pistachio şi Brillo Neutra, procesăm cu blenderul. Glazurăm tortul (utilizăm glazura la temperatura de 35- 40”C).

Prăjitură cu fistic

Autor: Puratos Moldova

Nivel complexitate:  

O prăjitură fină cu straturi de fistic și zmeură, plus o glazură elegantă de fistic – un răsfăț irezistibil!