3 profiluri de arome virale pentru industria de panificație, patiserie, cofetărie și ciocolaterie

12 aug. 2024

Retail
Cross-category
Patisserie
Hospitality
Trend Updates
Artisans
Hype & Trend Signal
Chocolate
Foodservice
Industry
Bakery
Trend
Chocolatiers

În lumea alimentelor, care evoluează rapid, atât producătorii la scară largă, cât și producătorii artizanali se confruntă cu provocarea constantă de a ține pasul cu preferințele în continuă schimbare ale consumatorilor. Acesta este motivul pentru care, la Taste Tomorrow, efectuăm analize amănunțite și permanente pentru a oferi sprijin și inspirație continuă industriei alimentare prin intermediul unor informații valoroase despre consumatori.

În acest articol, suntem încântați să prezentăm trei profiluri de arome care caracterizează tendințele actuale și sunt pregătite să stimuleze inovarea.

1. Creșterea calității cu ajutorul aromelor deosebite

Aromele clasice sunt reinventate cu alternative high-end 

Consumatorii sunt într-o căutare constantă a unor experiențe gustative extraordinare, așa că observăm o schimbare în care arome bine-cunoscute cum de exemplu este „cafeaua” sau modesta „portocală”. Ele fac loc unor opțiuni mai distincte cum ar fi „Espresso Arabica” sau „calamansi”, un fruct citric din Filipine. Aceste opțiuni sofisticate de arome reunesc dorința contradictorie de a avea atât gusturi unice, cât și opțiuni de încredere pe care oamenii le cunosc și le iubesc.

Trecerea de la profilurile tradiționale de arome la opțiunile gourmet poate proveni din dorința de a semnala că ești un pasionat de gastronomie cu un simț al gustului foarte dezvoltat. Este mai interesant și mai cool să mănânci un biscuit cu yuzu decât un biscuit tradițional cu lămâie, de unde și premiumizarea aromelor pe care o vedem chiar acum. Opțiunile clasice sunt înlocuite de alternative similare, dar mai high-end. Gandește-te la:

  • Fistic - fistic sicilian
  • Vanilie - vanilie de Madagascar
  • Șuncă și brânză - șuncă afumată cu miere de stejar și emmentaler
  • Migdale - Amaretto
  • Mentă - mentă marocană
  • Roșii - roșii cherry coapte în balsamic
  • Lămâie - lămâi de pe Coasta Amalfi

 

Producătorul de mici loturi Dandelion Chocolate conferă tabletelor sale de ciocolată un aer de lux, exclusivitate și mister, promovându-și tabletele de origine unică într-un mod similar vinurilor. Într-un set de tablete în ediție limitată, ei au fermentat boabele de cacao cu un condiment distinctiv. Boabele „Kokoa Kamili, Tanzania, recolta 2023, lotul 1” au fost fermentate cu scorțișoară, ceea ce duce la note de degustare precum cremă Devonshire, pară și vanilie, conform mărcii de ciocolată. Nu-i așa că sună ca un joc cu totul diferit față de un simplu baton de ciocolată cu scorțișoară? 

2. Puterea colaborărilor creative neașteptate

O fuziune incendiară de confort și entuziasm

Astăzi, 65% dintre consumatorii din întreaga lume doresc să încerce combinații de gusturi care sunt neobișnuite la prima vedere. Swicy - combinația de dulce și picant - se potrivește perfect. Utilizarea ingredientelor picante sau care induc senzația de iute în creații tradițional dulci, cum ar fi prăjituri, sosuri, băuturi, produse de patiserie și produse pe bază de ciocolată, este cu siguranță ieșită din comun. Sau cel puțin obișnuia să fie. 

În special în Canada, India, Indonezia, SUA și Regatul Unit, consumatorii adoră utilizarea condimentelor și a mirodeniilor în aplicații dulci, conform datelor noastre din Taste Tomorrow. Condimentele picante oferă un element de emoție și noutate aromelor tradiționale reconfortante, precum ciocolata, căpșunele sau vanilia. Și pentru că gustul picant nu este doar un simplu aliment, ci o experiență senzorială, acesta aduce pe masă și o ușoară senzație de usturime sau furnicătură.

Noile mâncăruri dulci și picante sunt adesea inspirate de ardei sau amestecuri de condimente picante din bucătăriile lumii. Să ne gândim la pasta gochugaru coreeană, condimentul Tajin mexican, sambal oelek indonezian sau uleiul chili crocant chinezesc. Pe lângă condimente, aceste arome adaugă fler și aventură produselor de panificație, patiserie și ciocolaterie.

Mochi-ul de ciocolată cu habanero de la Mochidoki este un exemplu perfect al modului în care asocierea improbabilă de arome dulci și picante din întreaga lume aduce entuziasm, noutate și senzații tari. Mochi-ul japonez gumos, umplut cu orez, primește o lovitură surprinzătoare de la habanero mexican, unul dintre cei mai iuți ardei din lume. Gustul bogat și complex de cacao se armonizează extrem de bine cu ardeiul iute, iar gustul picant contrastează frumos cu textura moale a mochi-ului, pentru cei care îndrăznesc să încerce...

3. Creații inspirate de băuturile alcoolice

Un toast pentru inovația aromelor alcoolice

Dorești ca produsele tale să iasă în evidență pe o piață aglomerată? Optează pentru creații inspirate din băuturi captivante. De la cannoli cu sambuca și espresso la batoane de ciocolată cu șampanie și tort Guinness, utilizarea băuturilor alcoolice oferă complexitate creațiilor tale, precum și ceva decadență. 

Băuturile alcoolice specifice care sunt la modă acum sunt bourbon, mezcal, sambuca, vin Sherry, șampanie și cocktailuri precum espresso martini, moscow mule și mojito. Lichiorurile dau un pic de avantaj oricărui deliciu. Nu doar pentru că o prăjitură cu ciocolată și whisky pur și simplu nu este potrivită pentru copii, ci și datorită profunzimii aromei.  Mezcal - fratele mai îndrăzneț al tequilei - aduce note afumate unui baton de ciocolată, iar sambuca combină efectul puternic al alcoolului cu un gust surprinzător de anason, asemănător celui de lemn dulce. 

Așa că hai, infuzează-ți creațiile cu ceva aromă alcoolică! Nu uita, când vine vorba de răsfăț, moderația este esențială. Dorim ca toți consumatorii să mănânce responsabil și să savureze deliciile, nu mahmureala.

Bang Bang Bakehouse este specializată în prăjituri cu rom, pe care le transformă într-un mod contemporan, de exemplu, într-un cocktail reinventat. Să ne gândim la prăjitura cu rom coquito, care are gustul cocktailului sud-american cu rom și nucă de cocos, acoperit cu firimituri de nuci pecan prăjite. Creatorii prăjiturilor cu rom consideră că viața ar trebui sărbătorită mai des, și ce modalitate mai bună de a face acest lucru decât gustând un deliciu cu aromă de cocktail? Acesta este motivul pentru care ei vând prăjiturile în borcane individuale: astfel încât consumatorii să nu fie nevoiți să aștepte o ocazie specială pentru a se bucura de prăjitura cu rom rumfetti sau espresso martini.

Despre Taste Tomorrow

Taste Tomorrow este cel mai mare ecosistem din lume pentru înțelegerea consumatorilor din industriile de panificație, patiserie, cofetărie și ciocolată. Urmărirea permanentă a comportamentelor, atitudinilor și alegerilor consumatorilor locali și globali oferă informații valoroase și detaliate pentru brutari, patiseri, cofetari, ciocolatieri, comercianți cu amănuntul și producători. Putem folosi aceste informații pentru a urmări evoluția tendințelor și pentru a descoperi altele noi. Descoperă mai multe despre metodologia noastră.

Rămâi la curent cu cele mai recente tendințe din industrie și cu perspectivele consumatorilor

Alătură-te miilor de profesioniști din panificație, patiserie, cofetărie și ciocolaterie care se bazează pe Taste Tomorrow pentru inspirație. Nu rata - abonează-te acum la buletinul nostru informativ și creează inovații de produse mai relevante!

Related Articles

3 texturi în lumina reflectoarelor în domeniul inovațiilor din brutărie, patiserie, cofetărie și ciocolaterie

3 texturi în lumina reflectoarelor în domeniul inovațiilor din brutărie, patiserie, cofetărie și ciocolaterie

Valorifică-ți ofertele de panificație, patiserie, cofetărie sau ciocolaterie cu ajutorul informațiilor oferite de Taste Tomorrow. Explorează 3 texturi cheie care modelează preferințele consumatorilor - de la gumos la sfărâmicios - și rămâi în avantaj pe piață.

3 concepte din industria alimentară în vogă chiar acum

3 concepte din industria alimentară în vogă chiar acum

Descoperă 3 concepte care generează inovații în panificație, patiserie, cofetărie și ciocolaterie cu Taste Tomorrow. De la confortul condus de inteligența artificială la colaborări îndrăznețe și fuziuni dulci-sărate.

Alege gustul picant, acrișor și acidulat. Sunt cele mai populare arome în rândul produselor de patiserie și cofetărie.

Gustul acrișor este o aromă populară în industria patiseriei și cofetăriei

Oferă mai multe șanse gustului picant, acrișor și acidulat. Consumatorii apreciază acum produsele de patiserie care încorporează elemente de gust amar și picant, de preferință din fructe. Descoperă mai multe despre această tendință.

Noua revoluție în materie de wellness: gustări pe bază de plante cu ingrediente funcționale

Noua revoluție în materie de wellness: gustări pe bază de plante cu ingrediente funcționale

Descoperă ultima tendință din domeniul gustărilor pe bază de plante, infuzate cu alimente funcționale! De la produse de cofetărie pline de nutrienți la ciocolată cu superalimente, descoperă echilibrul perfect între răsfăț și bunăstare. Pătrunde acum în viitorul gustărilor sănătoase!