Prăjitură cu mac și ciocolată

#GustăExperiențaCarat

Compoziție și Decor

  1. Blatul ,,Pain de Genes”
  2. Inserţia mango-maracuja
  3. Mousse

Modul de realizare

Blatul ,,Pain de Genes”
Marțipanul se amestecă cu ouăle şi zestul de lămâie, se încălzesc pe baia de abur până ating temperatura de 65°C, apoi se mixează la viteză medie (5 min), se adaugă untul topit, apoi restul ingredientelor uscate, se amestecă cu spatula până la omogenizare, se toarnă în forma metalică 20x20 cm, se coace la temperatura de 160°C, timp de 15 min.

Inserţia mango-maracuja
Piureurile se încălzesc până la temperatura de 40°C, se adaugă zahărul cu pectina, se amestecă bine şi se fierb timp de 1 min. Turnăm compoziția într-o formă de metal (20x20) şi înghețăm.

Mousse
Gelatina se hidratează, untul de cacao se topeşte la cuptorul cu microunde. Laptele se fierbe, se amestecă cu gelatina şi Decorcrem White, se adaugă untul de cacao, se procesează cu blenderul. Se răceşte compoziţia până la temperatura de 32°C, se introduce frişca semibătută și se amestecă până la omogenizare.

Prăjitură cu mac și ciocolată

Autor: Puratos Moldova

Nivel complexitate:  

Prăjitura cu mac și ciocolată este perfectă pentru ocazii speciale sau momente de relaxare, fiind cu siguranță foarte apreciată.