Făina de migdale PatisFrance: pudră foarte fină obținută din migdale pure, decojite
Belcolade Noir: ciocolată belgiană veritabilă 100% vanilie naturală,100% unt de cacao
Carat Decorcream: cremă albă cu gust intens de lapte și aromă fină de citrice, perfectă pentru glazurare
Cernem prin sită, făina de migdale și zahărul pudră. Amestecăm cu albuşurile (1), formând marzipanul. Fierbem zahărul cu apa (până la temperatura de 118°C -120°C), stingem focul când atinge temperatura 116°C și îl lăsăm pe plită, astfel bulele de la suprafața siropului se vor micşora. Începem mixarea albuşurilor(2) cu zahărul (2),adăugăm și colorant, iar când temperatura siropului va scădea până la 110°C, îl introducem în fir subţire în albuşuri. Mixăm la viteză medie-înaltă, până când aluatul atinge temperatura 45° C. Amestecăm 1\3 din bezea cu marzipan-ul, amestecăm, continuăm ,„macaronage” cu restul bezelei, până când obţinem o textură lucioasă şi omogenă. Transferăm aluatul în poş cu dui drept și depunem pe un covoraş de silicon, cercuri cu d=5 cm. Lăsăm să se usuce timp de 20 min. Coacem la temperatura 135°C, cu rampa deschisă timp de 15-20 min.
Nivel complexitate: