Starfruit banană PatisFrance: piure de fructe cu gust real de fructe
Ciocolata Belcolade: ciocolată veritabilă belgiană de calitate superioara
Frișca Passionata: pentru prospeține și savoare
Într-un vas se amestecă apa, laptele, untul, sarea și zahărul. Se pun la foc mediu și se aduce până la fierbere. Adăugăm toată făina și amestecăm intens. Fierbem 1.40 min. Scoatem de pe foc, transferăm în bolul mixerului, mixăm la viteză mică. Introducem treptat oul. Aluatul se transferă într-un vas și se lasă la rece 12 h. Pe un covoraş de silicon, posăm cu dui zimțat eclerurile, presurăm zahăr farin. Coacem pe vatră, timp de 50 min, temperatura 190 trapa de sus sau 180 °C trapa de jos.
Preparăm crema anglaise: frişca cu laptele se fierb, se adaugă peste gălbenuşuri şi zahăr, se întoarce la foc mic, amestecând continuu până când atinge temperatura de 84°C. Adăugăm gelatina hidratată, vanilia și ciocolata. Procesăm cu blenderul, transferăm într-un poş și lăsăm la rece, pentru 6-8 h.
Nivel complexitate:
Eclerul este constituit din: