Istoria brioșei: O călătorie inovatoare de la ceaiul englezesc la un clasic american

BRIOȘA

Brioșa, în toate variantele sale, este un dulce apreciat în întreaga lume. Cu o textură densă, dar moale și pufoasă și un gust dulce irezistibil, este alegerea perfectă pentru orice ocazie. 

De la rețeta clasică, ideală pentru ceaiul de după-amiază sau o gustare ocazională, până la alternative inovatoare, aliniate tendințelor actuale de consum, celebrăm arta culinară din spatele acestui desert îndrăgit.

La Puratos, credem în importanța tradiției și în rolul esențial pe care aceasta îl joacă în patiserie. Ne dedicăm oferirii celor mai bune ingrediente și soluții inovatoare pentru a sprijini partenerii noștri în perfecționarea creațiilor lor. 

Angajamentul nostru față de calitate și inovație ne-a poziționat ca un partener de încredere pentru afacerile care doresc să își îmbunătățească gama de brioșe. Punem la dispoziție o varietate de produse menite să îmbunătățească gustul, textura și aspectul brioșelor tale, asigurându-ne că fiecare creație este la fel de delicioasă și memorabilă precum ocazia pentru care este pregătită.

O SCURTĂ ISTORIE A BRIOȘEI

Știai că brioșele, astăzi un desert bogat și savuros, au fost inițial preparate din resturi de pâine, aluat de biscuiți și cartofi, fiind o mâncare destinată celor mai puțin norocoși? 

Brioșa își are originile în Țara Galilor, încă din secolul al XI-lea, însă, de-a lungul timpului, a câștigat popularitate și a devenit acompaniamentul clasic pentru ceaiul de după-amiază. 

Abia în secolul al XIX-lea rețeta brioșelor a traversat Atlanticul spre America de Nord, unde s-a transformat în bine-cunoscuta brioșă americană, preparată de obicei cu praf de copt, spre deosebire de varianta sa englezească.

Astăzi, există numeroase variante regionale, precum brioșa cu afine din Minnesota sau brioșa cu mere din New York. Pe care dintre ele ai vrea să o descoperi?