Pâine Nordică cu Semințe

Ingrediente

Cu această cantitate de aluat se pot face două bucăți de pâine.

Mod de preparare Pâine Secară *

* pe care o folosim în aluatul pâinii finale. 

Pentru a realiza o Pâine Nordică cu Semințe (Kernebrød) este important să utilizați ca bază de pornire, o pâine cu secară( pașii sunt menționați în cadrul acestei rețete).

Pregătirea aluatului secundar (cu o zi în avans)

Mixați toate ingredientele împreună( semințele, apa și sarea) + 350g de pâine cu secară( pe care ați preparat-o ulterior).

Lăsați acest aluat să se odihnească peste noapte(+/-18h), acoperit cu o folie de plastic, la o temeratura ambientală.

Pașii pentru Pâinea Nordică cu Semințe

Decorare înainte de copt

Începeți coacerea la o temperatură ridicată (260°C), coborâți direct la 200°C. Coaceți timp de +/- 50 de minute.

Coacerea

Pâine Nordică cu Semințe

Autor: Wouter Temmerman