Black Tiger Burger

COMPOZIȚIE

  • Chiflă Black Tiger 
  • Pui prăjit
  • Condiment Guacamole
  • Sos Chipotle Aioli
  • Legume marinate

Chiflă Black Tiger

Ingrediente

Pui prăjit

Ingrediente

Condiment Guacamole

Ingrediente

Sos Chipotle Aioli

Ingrediente

Legume marinate

Ingrediente

Decor

Mod de preparare Chiflă Black Tiger

Mixare
  • Primul pas: începeți să mixați toate ingredientele 
  • Malaxor spiral: 6min. la prima viteza și 5min. la viteza a doua
  • Temperatura aluatului: 24°C
  • Fermentarea în bol: 60min.
  • Preparare: Crustă Black Tiger: 1000 g Tiger Crust Topping mix, 1900 g apă și colorant alimentar negru. 
  • Laminați pasta până când este suficient de fină. Se decupează un cerc sub forma unei chifle și apoi se congelează.
  • Divizare: 100g
  • Formare
  • Formați aluatul sub forma unor chifle și așezați-le într-o tavă unsă cu ulei. Se pun deasupra cercurile Black tiger, se pudrează cu făină de secară și se realizează fermentarea finală. 
  • Fermentare finală: 60min. la 30°C și 90% Umiditate.
  • Decorare înainte de copt
  • Se pudrează din nou partea de sus cu făină de secară (nu prea mult pentru a asigura un contrast frumos de culori).
  • Coacere
  • Temperatura cuptorului: 290°C sus și 220°C jos, într-un cuptor cu punte.
  • Timpul de coacere: 10 min. cu abur. Se scot din tavă imediat după ce s-au copt. Când temperatura miezului este de 36°C, împachetați-le în pungi de plastic.

Metoda de lucru pentru carnea de pui

Se aplatizează puiul cu ajutorul unui ciocan. Puneți puiul într-un castron cu lapte bătut și lăsați-l la marinat timp de 12 ore.

Se dă puiul prin făină și se introduce din nou în lapte bătut. Se mai dă o dată prin făină și se pune la prăjit în ulei încins.

Se lasă să se gătească până când capătă o textură rumenă și crocantă.

Mod de preparare Guacamole

Zdrobiți avocado. 

Se toacă mărunt coriandru, ceapa roșie și roșiile uscate. Apoi, adăugați la amestec atât sucul cât și coaja de lămâie.

Adăugați sare și piper și/sau pudră de chili.

Amestecați toate ingredientele într-un bol.

Păstrați în frigider pentru a-l păstra proaspăt.

Mod de preparare Sos Chipotle Aioli

Adăugați gălbenușul de ou, muștarul și oțetul într-un bol mixer. Se amestecă bine până la omogenizare. Adăugați uleiul, amestecând foarte încet la început, înainte de a crește la viteză maximă la final pentru a obține o emulsie.

Adăugați sarea și piperul.

Adăugați pasta de usturoi și pasta de chipotle.

Dacă doriți o maioneză mai acrișoară, puteți adăuga un pic mai mult oțet sau puteți înlocui oțetul cu suc de lămâie pentru a îi da mai multă prospețime sosului.

Mod de preparare Legume Marinate

Amestecați toate ingredientele și fierbeți-le amestecând timp de 5 minute. 
Lăsați să se răcească. 
Cu ajutorul unui feliator de legume, tăiați fin varza roșie și apoi adăugați marinada deasupra. Lăsați la marinat timp de 12 ore.  

Asamblare

Chiflete se taie în două și se rumenesc pe interior. Adăugați guacamole pe jumătatea de jos. Adăugați puiul prăjit deasupra și o felie de cheddar. 

Adăugați salata și varza roșie marinată. Adăugați sosul chipotle pe capace.

Poftă bună!