Ani de zile, Puratos a derulat studii de cercetare amănunțite privind modul în care oameni din toată lumea experimentează gustul produselor finite, în special al pâinii. Pentru a strânge informații cât mai clare privind gustul și aroma pâinii, dar și despre fermentare, am deschis un centru dedicat pâinii - Centrul pentru Aroma Pâinii. Localizat în Saint Vith, Belgia, Centrul pentru Aroma Pâinii îmbină expertiza noastră în privința gustului, fermentării și a asocierii potrivite a pâinii cu alte alimente, pentru a arăta modul în care aroma influențează gustul și textura pâinii.
Nimic nu demonstrează angajamentul nostru față de realizarea pâinii mai bine decât Bioblioteca de Maiele. Localizată în cadrul Centrului Aromei Pâinii, Biblioteca de Maiele a fost creată pentru a conserva biodiversitatea maielelor din întreaga lume și pentru a împărtăși cunoștințele noastre privind utilizarea maielei în brutărie.
Aceasta reunește o colecție autentică de maiele cu profil de aromă unic, adunate din întreaga lume. Inițiativa noastră este o sursă reală de tradiție și inspirație pentru brutarii și consumatorii din toată lumea. De aceea, Puratos a decis să creeze o bibliotecă dedicată conservării și promovării maielelor din toată lumea. Astfel, putem asigura supraviețuirea biodiversității tulpinilor pe viitor. Biblioteca a început cu 43 de maiele, iar acum a ajuns la peste 100!
Suntem încântați să spunem că biblioteca găzduiește acum o colecție unică de aluaturi de la brutari din întreaga lume și a contribuit la identificarea a peste 700 de tipuri de drojdie și a peste 1.500 de soiuri de bacterii lactice.
Dacă doriți să aflați mai multe despre Centrul pentru Aroma Pâinii sau să contribuiți la creșterea patrimoniului gustului din lume, vă rugăm să vizitați pagina noastră de contact.
Faceți un tur virtual de 360 de grade în Biblioteca noastră de Maiele.