Pâine cu secară

Ingrediente

Cum se obține Pâinea cu secară?

proces tehnologic

Malaxare (spirală) 3 min. vit. lentă, 6 min. vit. rapidă

Temperatura aluatului 

26 - 28°C
Relaxare 10min
Divizare +/- 870 g
Fementare intermediară  15 min
Modelare  Modelați aluatul în formă de franzelă, cu un sucitor subțire faceți o adîncitură pe lungimea franzelei. Puneți în formă, presurată cu făină, așezînd franzela cufața în jos. 
Fermentare finală  45 - 60 min la 26°C și 80% RH
Decorare înainte de coacere răsturnați pîinea pe tavă și crestați longitudinal 
Temperatura de coacere 

250°C, scadeți pînă la 200°C,

cu abur inițial

Caracteristicile produsului

Nivel complexitate:  

Specificații

  • Pâine cu secară
  • Brutărie
  • Pâine rustică

Descoperă

Rețete asociate