Merveilleux Clasic

Rețetă Merveilleux Clasic

  • Bezea 
  • Chantilly 
  • Decor

Modul de preparare

Bezea
Se încălzesc primele 2 ingrediente la 118°C. Când siropul ajunge la temperatura de 108°C, se bat albușurile de ou cu zahărul până ajung la o textură fermă. Se adaugă siropul fiert și se amestecă până când bezeaua ajunge la aproximativ 24°C. Se formează biluțe (+-5 cm Ø) pe o hârtie de copt și se introduc în cuptor. Coaceți timp de 120 min la cuptor. Temperatura de sus și de jos 130°C cu trapa deschisă.

Chantilly
Se încălzește passionata la 80°C. Se toarnă peste ciocolată și se amestecă bine. Se pune peste noapte la frigider.

Decor
Creați fulgi de ciocolată cu Belcolade Noir Selection CT.

Asamblare
Se ia o formă de tip cilindru și se pune prima dată o bezea. Bateți Chantilly ușor și puneți-l deasupra bezelei. Se pune o a doua bezea deasupra. Închideți cu un punct de chantilly. Formați-l drept. Se lasă să se întărească la frigider sau la congelator și se rulează cu fulgi de ciocolată.

Este ziua îndrăgostiților cea mai dulce zi din an?

Răsfățati-vă clienții cu prăjituri deosebite!

Merveilleux Clasic

Autor: Puratos Moldova

Merveilleux este o prăjitură tradițională din Nordul Franței alcătuită de obicei dintr-o bezea aerisită și fondantă, acoperită cu frișcă și cu fulgi de ciocolată.

Din aceași categorie