Gianduja Tart

Rețeta pentru tartă cu gianduja

Pentru reușita acestei tarte, comandă ingredientele cheie:

Modul de preparare al rețetei:

Aluat fraged
Încălzim gianduja împreună cu untul, adăugăm laptele și sarea. Amestecăm și lăsăm la frigider, până la întărire. Mixăm împreună cu făina și întindem aluatul până la grosimea de 2 mm, mulăm în forma de tartă. Coacem la temperatura 160°C timp de 13 minute.

Gianduja Crunch
Încălzim Gianduja, apoi adăugăm toate celelalte ingrediente si amestecăm.

Ganache
Frișca și glucoza se aduc până la punctul de fierbere. Se adaugă gelatina hidratată și ciocolata. Se procesează cu blenderul. Adăugăm frișca rece, lăsăm la frigider (8-12h).

Gianduja Cremeux
*Acest cremeux se face în momentul asamblării tartei! Amestecăm toate ingredientele, punem la foc mic și amestecăm continuu până crema ajunge la temperatura de 85 C. Procesăm cu blenderul.

O tartă care aduce zâmbetul pe buze!

Nivel complexitate:  

Asamblarea tartei:

  • 15g Gianduja Crunch
  • 30g Gianduja Cremeux
  • 40g Decor Ganache

Descoperă

Rețete asociate