Într-un vas se amestecă apa, laptele, untul, sarea și zahărul. Se pun la foc
mediu și se aduc până la fierbere.
Adăugăm toată făina și amestecăm intens. Fierbem 1.40 min.
Luăm vasul de pe foc, transferăm în bolul mixerului, mixăm la viteză mică.
Când temperatura aluatului ajunge la 58°C, introducem treptat oul.
Aluatul se transferă într-un vas și se lasă la rece 12 h.
Pe un covoraș de silicon, poșăm cu
dui zimțat eclerele, presărăm zahăr pudră. Coacem pe vatră, timp de 50
min, temperatura 190°C trapa de sus, 170°C trapa de jos.
Inserția din căpșune
Piureul de căpșună se pune la foc mic, se adaugă zahărul împreună cu pectina, amestecăm continuu, timp de 1 min. Transferăm inserția într-un poș și lăsăm la rece.
Crema de căpșune
Piureul de căpșună se pune la foc mic, se adaugă zahărul împreună
cu pectina, amestecăm continuu timp de 1 min. Într-un vas aparte
unim mascarpone cu frișca și turnăm piureul de căpșună. Procesăm cu blenderul. Transferăm într-un poș.
Glazura de ciocolată
Unim toate ingredientele, le tdizolvăm în cuptorul cu microunde, amestecăm.
Când temperatura ajunge la 25°C, glazurăm eclerele.
Preferat de consumatori, încă de la prima degustare!
Nivel complexitate:
Compoziție și decor
Coaja de eclair
Inserție cu căpșună
Crema de căpșună
Glazura de ciocolată
Asamblarea și finisarea
Poșăm inserția cu căpșună în interiorul eclerului (20 g)
Poșăm crema de căpșună (30 g)
Glazurăm
Descoperă
Rețete asociate
Pachet selectat
Adăugat în coș
Produsul a fost adăugat în coș
Bine ați venit la Puratos!
Website-ul nostru utilizează cookies
Utilizăm cookies pentru a vă oferi cea mai bună experiență pe website-ul nostru, pentru a recunoaște vizitele repetate și preferințele voastre, precum și pentru a măsura și analiza traficul. Pentru a afla mai multe despre modulele cookies, inclusiv despre cum să le dezactivați, consultați politica noastră privind cookies. Apăsând clic pe „Accept toate cookies” vă dați consimțământul pentru utilizarea tuturor modulelor cookies.