Prăjitură sfărâmicioasă creativă

Ingrediente

Metodă de preparare

Aluat

Se amestecă toate ingredientele la viteză medie timp de 5 minute, cu ajutorul unui mixer cu palete.

Se întinde uniform aluatul într-o formă care are 30x40 cm. Se adaugă Topfil Pear (vezi pasul 2) și crumble (vezi pasul 3) deasupra și se coace timp de 35 de minute la 180°.

Timp: 35 / Tip cuptor: Etaj / Temperatura de sus: 180°C Temperatura de jos: 180°C / Clapetă: închisă / 14% pierdere de apă


Umplutura
Se întinde Topfil finest pear 70% peste aluatul de prăjitură (vezi pasul 1)

Crumble

Se mixează Mimetic Incorporation cu zahărul brun cu ajutorul unui mixer cu palete. Se adaugă apoi făina și se amestecă până la obținerea unei texturi sfărâmicioase.

Opțiune: se adaugă 0,5 până la 1% pudră de scorțișoară.

Se adaugă crumble-ul peste aluat (vezi pasul 1) și se coace împreună.


Pralicrac

Se încălzesc 500 de grame de caramel sărat Pralicrac la 35°C, apoi se stratifică între 2 foi de hârtie de copt la o grosime de 2 mm și la aceeași dimensiune ca prăjitura (30 x 40 cm). Se lasă să se răcească.


Asamblare

Se întinde uniform aluatul de prăjitură într-o formă de 30X40 cm (pasul 1), se întinde Topfilul (pasul 2) peste aluat și se presară crumble-ul (pasul 3) deasupra. Se coace apoi timp de 35 de minute la 180°.

Se lasă prăjitura să se răcească, apoi se adaugă foaia răcită de Pralicrac (pasul 4) deasupra și se bagă din nou în cuptorul cald timp de 1minut pentru ca Pralicrac-ul să se topească peste crumble.

Se scoate din cuptor și se lasă să se întărească înainte de tăiere.


Descoperă

Rețete similare