28 nov. 2024
La Puratos, angajamentul nostru față de inovație se extinde dincolo de crearea de ingrediente excepționale pentru industriile de panificație, patiserie și ciocolaterie. Înțelegem că fundația unei pâini excelente începe cu un sol sănătos, motiv pentru care colaborăm cu fermieri, cooperative și furnizori care aplică practici agricole regenerative.
Indiferent dacă deții o mică brutărie artizanală, gestionezi un lanț de brutării sau supraveghezi o unitate de producție la scară largă, alegerea furnizorilor care se aprovizionează în mod responsabil și îngrijesc solul este esențială pentru succesul sustenabil. Alătură-te nouă în explorarea puterii de transformare a agriculturii regenerative și descoperă cum te poate ajuta Puratos să creezi pâine mai sustenabilă și mai delicioasă pentru clienții tăi.
Încă de la începuturile sale modeste, pâinea a fost un simbol al durabilității și al bunătății pe bază de plante, susținând generații întregi de viață umană. Pe măsură ce generațiile tinere devin mai conștiente de impactul pe care alegerile lor alimentare îl au asupra mediului, devine din ce în ce mai important să ne asigurăm că producția de pâine adoptă responsabilitatea față de mediu și promovează și mai mult sustenabilitatea.
Agricultura regenerativă este o abordare agricolă care se concentrează pe consolidarea sănătății solului pentru a crea sisteme agricole mai rezistente. Fermierii care practică agricultura regenerativă utilizează tehnici precum rotația culturilor, lucrări minime ale solului și culturi de acoperire pentru a crește cantitatea de materie organică din sol, care ajută la păstrarea umidității și a nutrienților. Guillaume, un fermier și agronom cu care Puratos colaborează, explică: „Solul face parte din banca fermierilor și este în curs de erodare. Provocarea tinerei generații de fermieri este de a restabili nivelul de materie organică din sol pentru a susține producția și rentabilitatea fermelor, iar pentru a face acest lucru, trebuie să adaptăm soluții tehnice în ferme pentru a readuce acea materie organică de care viața solului are nevoie ca hrană”.
Agricultura regenerativă are un potențial imens de a crea sisteme agricole reziliente și productive pentru generațiile viitoare.Această abordare agricolă îmbunătățește sănătatea solului, crește biodiversitatea și reduce emisiile de carbon, contribuind la decarbonizarea lanțului de aprovizionare cu alimente și la alinierea la obiectivul Acordului de la Paris de a limita creșterea temperaturii globale sub 2°C.În calitate de actor responsabil în industria alimentară, Puratos se angajează în această mișcare vitală prin încorporarea metodelor regenerative în operațiunile noastre.
Proiectele noastre pilot în domeniul agriculturii regenerative, inițiate în 2022, au creat o punte între Puratos și fermierii vizionari, oferindu-ne cunoștințe de la sursă și perspective privind practicile agricole sustenabile.
Astăzi, angajamentul nostru este evident în producția noastră de maia Sapore, folosind grâu cultivat prin metode regenerative în Belgia, Australia și Regatul Unit.
În curând, vom extinde gama de amestecuri Sapore realizate prin metode agricole regenerative și vom lansa împreună cu fermierii din Belgia un amestec de secară, precum și un alt mix inovator cu cereale vechi din Turcia. Rămâi alături de noi pentru mai multe evoluții interesante.
Pentru a amplifica impactul nostru și a accelera progresul către o agricultură regenerativă, ne-am asociat cu Raffinerie Tirlemontoise și BENEO, jucători de top în industria belgiană a sfeclei de zahăr și a rădăcinilor de cicoare. Împreună, ne angajăm într-un proiect de trei ani pentru a participa la ambițiosul lor proiect de agricultură climatică. Această inițiativă va avea ca rezultat producția sustenabilă de zahăr din sfeclă, gluten și fibre din rădăcină de cicoare, printre alte produse, toate cultivate folosind diverse practici agricole regenerative.
Prin integrarea agriculturii regenerative în modelul nostru de afaceri, noi, cei de la Puratos, nu urmăm doar o tendință; contribuim în mod activ la o mișcare care promovează administrarea mediului și sustenabilitatea în sectorul alimentar. Acest angajament ne ajută să sprijinim clienții în dezvoltarea de produse ecologice și să creștem gradul de conștientizare a consumatorilor.
Știai că până la 79% din amprenta de mediu a unei pâini prăjite proaspete, făcută cu ingrediente din agricultura convențională se poate datora materiilor prime? La Puratos, oferim clienților noștri oportunitatea și instrumentele necesare pentru a măsura impactul pe care îl au și îi ajutăm să ajusteze procesele în consecință.
Alianța noastră strategică cu Glimpact și Sparkalis a dus la crearea GF Impact, un adevărat ecosistem dinamic de proiectare ecologică care permite producătorilor de produse de panificație să își măsoare și să își înțeleagă amprenta ecologică organizațională și de produs. Luând în considerare cele 16 categorii de impact acoperite de metoda LCA-PEF - inclusiv amprenta de carbon, utilizarea resurselor de apă, utilizarea terenurilor agricole, ecotoxicitatea și eutrofizarea oceanelor și râurilor - cu GF Impact, noi te putem ajuta să identifici zonele de îmbunătățire.
Știai că până la 79% din amprenta de mediu a unei pâini proaspăt prăjite, făcută cu ingrediente din agricultura convențională, poate fi cauzată de materiile prime?
Această evaluare a evidențiat agricultura regenerativă ca o modalitate semnificativă de reducere a amprentei globale pentru industria noastră, îndrumându-ne să facem cei mai potriviți pași pentru un impact cât mai rapid și mai sustenabil. Prima măsurare a impactului proiectului nostru pilot din Belgia demonstrează că am putea reduce amprenta ecologică totală a grâului cu 75 % prin colaborarea cu fermierii care practică agricultura regenerativă de mai mulți ani. Aceste rezultate promițătoare vor fi validate în diferite culturi și țări.
Asocieză-te cu Puratos pentru a accelera acest progres și a inova pentru bine. Împreună, putem contribui la o pâine mai bună și mai sustenabilă pentru ziua de mâine.